Prins

Willibertus d'n 1e

Al op jonge leeftijd wist Wilbert Daamen dat hij wel van een goed feestje hield. Daarin nam hij zijn in zijn toenmalige woonplaats Son de bewoners in mee om jarenlang elke zondag van 10:00 tot 12:00 Radio Musicpower uit te zenden. Vanuit die ervaring is Wilbert met professionele apparatuur op veel bruiloften,examenfeesten en carnavalsavonden in het Blauw Boerke geweest als party DJ. 12 Jaar lang heeft Wilbert met veel passie en plezier die weekenden gevuld met feestende menigten. In die jaren combineerde Wilbert zijn passie voor muziek met zijn passie om met mensen te werken. Jarenlang heeft Wilbert een eigen slagerij gehad op de Achtse Barrier, waar hij lokale klanten mocht voorzien met oprechte interesse en heerlijke vleesgerechten. 

In 2001 heeft Wilbert ervoor gekozen om uit het slagersvak te stappen en zich uiteindelijk te richten op een andere manier waarop hij nog steeds veel interactie met zijn medemens heeft. In 2003 is Wilbert gestart met de opleiding tot buschauffeur, wat in 2005 bekroond werd met een busrijbewijs. Inmiddels is Wilbert nu al 16 jaar buschauffeur en geniet hij nog steeds van de drukte en hectiek die zijn busritten in de omgeving van Eindhoven met zich meebrengen. 

Naast een liefhebber van goede muziek en zijn busritten in Eindhoven is Wilbert sinds 2008 getrouwd met Sandra en zorgen ze samen voor dochter Ingrid en zoon Tim. Zij waren vol trots toen Wilbert op zijn verjaardag gevraagd werd of hij Prins van C.V. ’t Barrierke wilde worden. Na overleg met een aantal collega’s die in het verleden zelf al eens prins zijn geweest bij een Carnavalsvereniging bleef er maar één besluit over. Prins zijn is een eenmalige kans waar je geen spijt van zult krijgen!! Volmondig heeft Prins Willibertus d’n 1e samen zijn Adjudant Daan ingegaan onder het motto

“In vino vertitas!”

wat vrij vertaald kan worden als

‘dronken mensen vertellen de waarheid!’