Prins

Ruud dn 1e

Prins Ruud d’n 1ste stelt zich voor:

In het dagelijks leven luister ik naar de naam Ruud van Pinxteren. 42 jaar geleden geboren in het jaar dat je met carnaval voor een biertje slechts € 0,85 moest betalen en dat het nummer “Er staat een paard in de gang” van André van Duin een regelrechte carnavalskraker werd.

Geboren in het ziekenhuis in Den Bosch en getogen in Rosmalen als middelste in een gezin van 3. Mijn ouders hebben ons laten opgroeien in Brabantse gezelligheid en als echte Bourgondiërs. De achterdeur staat voor iedereen open en we houden bij “ons thuis” allemaal wel van een feestje.

18 jaar geleden tijdens een verjaardag op ’t Hout mijn Loes leren kennen, waarna de verhuizing naar ’t Hout al snel een feit was. Nu samen met Loes en onze 12 jarige zoon Daan woonachting in De Bergen op ’t Hout. Zij zullen me deze carnaval vergezellen als Prinses en Adju-Daan-t.

Klein van stuk, kort van stof, maar zeker Groots in Genieten. Noem me Prins Pils of Prins Port, ben liefhebber van beide. Vaak als eerste op een feestje, maar als (één van de) laatste weg.

Al meer dan 20 jaar werkzaam in de Deurwaarderij en Creditmanagement. Groots in Genieten is ook de verwijzing naar mijn werkgever, Sligro in Veghel, waar ik zo’n 9 jaar de Prins van de Pegels ben op de Financiële Administratie. Als werknemer van Sligro is het ook niet zo gek dat ik dol ben op lekker eten en drinken.

Als hobby heb ik het volgen van de Formule 1, met Max Verstappen in het bijzonder. Een paar keer per week train ik in de sportschool en dagelijks speel ik tijdens de pauzes op het werk fanatiek tafelvoetbal. Ik neem mijn werk serieus, maar ben altijd wel in voor een geintje en slap gezever op zijn tijd.

Vorig jaar carnaval tastten de heren van de Prinsen-Commissie mijn interesse af om dit jaar Prins Carnaval te worden. Toen de vraag deze zomer nogmaals herhaald werd, was het antwoord zo gegeven. Ja, ik wil! Vereerd en met trots zal ik C.V. ’t Barrierke dit jaar ik als 34ste Prins voor gaan in het feestgedruis onder het motto:  Vive plenus voluptate: “Leef met plezier en geniet met volle teugen!”

Ik heb er zin in en hoop jullie te mogen zien in onze residentie en feesttent van eetcafé de Barrier. 

We maken er met zijn allen weer een mooi feest van. 

Alaaf!!